Temporada Morabanc
Venda d'entrades

Historic de temporades

Abans del teló

LOUNGE BAR

Presentació


Començarem la 22a edició de La Temporada amb un plat fort i amb dos dels compositors més representatius de la música de Nova York: George Gershwin i Leonard Bernstein amb la Rhapsody in blue i un recull simfònic de West Side Story. La qualitat de les versions la tenim més que garantida de la mà d’un dels grans especialistes, Wayne Marshall, al capdavant de l’Orquestra de Ràdio Colònia però també com a solista. La cita serà el divendres 29 de gener.

Enllaçant amb l’estètica musical nord-americana, el dissabte 13 de febrer serà el torn del jazz amb un protagonista d’excepció, el pianista d’origen cubà Gonzalo Rubalcaba, una de les estrelles actuals del gènere que tocarà acompanyat d'Ernesto Simpson al contrabaix i Armando Gola a la bateria.

El 5 de març, hi haurà dansa amb una companyia prou coneguda a casa nostra, la Compañía Antonio Gades. Fuego era la coreografia que ens faltava per completar la trilogia de Gades. D’ell ja hem vist Bodas de Sangre, Carmen i Fuenteovejuna. Restava la seva visió coreogràfica de l’Amor Brujo amb música del gadità Manuel de Falla.

Feia anys que no programàvem res per Setmana Santa. Ho havíem fet anys enrere i pensem que calia amalgamar un Divendres Sant amb el Rèquiem de Mozart. Una massa coral, uns solistes vocals, una orquestra simfònica i un excepcional director, ho faran possible. No cal afegir res més a aquesta colossal partitura del geni de Salzburg. La pel•lícula de Milos Forman de 1984 va contribuir a reivindicar aquesta obra a la qual li sobren qualificatius.

I per acabar, el 14 de maig, la traca final amb els Earth, Wind & Fire Experience. El funk més genuí amb un dels grups més trepidants d’aquests ritmes discotequers. Si fa dos anys els Kool & the Gang van fer ballar i cantar tothom, aquesta vegada tornarem a tenir la festa assegurada.

Josep Maria Escribano


Josep Maria Escribano Casaldàliga

Director Artístic de La Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella