Temporada Morabanc
Venda d'entrades

Historic de temporades

Abans del teló

LOUNGE BAR

Presentació


El 2018 és un any d’importants aniversaris: els 100 anys de la mort de Claude Debussy, els 200 del naixement de Charles Gounod o els 150 de la mort de Gioachino Rossini. Un dels que commemorarem especialment en la Temporada és el centenari del naixement d’un músic polifacètic: Leonard Bernstein, compositor, pianista, director d’orquestra, divulgador, pedagog, i potser encara em deixo alguna activitat més d’aquest gran artista nord-americà nascut el 25 d’agost de 1918 i desaparegut el 14 d’octubre de 1990; però anem a pams i fem un repàs del contingut de l’edició número 24 de la Temporada de música i dansa d’Andorra la Vella MoraBanc.

La primera de les actuacions serà el dia 1 de febrer, amb una de les companyies nord-americanes de dansa amb més projecció internacional, l’AILEY II, en un format que permet de moure’s amb més facilitat i adaptabilitat en escenaris com el nostre. Una de les seves coreografies que havíem de veure necessàriament és Revelations, creada per Alvin Ailey, el fundador de la gran formació de ballet amb seu al cor de Manhattan.

I parlant de revelacions, el dimarts 13 de febrer en tindrem una del piano: la georgiana Khatia Buniatishvili, anomenada la Beyoncé del piano, qualificatiu encertadament adjudicat per la presència que té la intèrpret dalt de l’escenari i la força captivadora que mostra davant l’instrument. Escoltarem un repertori amb composicions de Brahms, Txaikovski i Liszt.

Enguany tornarem a presentar un altre concert en diumenge. Vam programar els Nens Cantors de Viena un diumenge 15 d’abril de 2012 a les sis de la tarda i l’experiència va ser molt agradable i molt ben acollida; molts nens i joves van poder assistir-hi i gaudir-ne, ja que en aquell moment fèiem els concerts a dos quarts de deu del vespre. En aquesta ocasió, el diumenge 4 de març tindrem el privilegi d’escoltar un selecte grup de l’orquestra més famosa i aclamada del món: la Filharmònica de Berlín. Serà el dia del tribut a Leonard Bernstein que retran els Virtuosos de la Filharmònica, atès que la primera part del programa estarà dedicada íntegrament a l’autor del gran musical West Side Story. En la segona part el protagonista serà Txaikovski, a qui recordarem en el 125 aniversari de la seva mort amb una de les seves partitures més cèlebres: la seva colossal Serenata per a orquestra de cordes opus 48.

El dimarts 24 d’abril la lírica clourà la Temporada amb una de les veus més sol·licitades i aplaudides en tots els teatres d’òpera i auditoris: la del mexicà Javier Camarena. Amb la presència d’aquest extraordinari tenor a Andorra la Vella, la Temporada segueix apostant decididament per la lírica que tan bona acollida té entre el públic de casa nostra, un públic entregat que recorda encara el fascinant recital que va oferir-nos Cecilia Bartoli el març passat.

Josep Maria Escribano


Josep Maria Escribano Casaldàliga

Director Artístic de La Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella